Digitális Transzformáció

Ismerkedj meg a horizontális szolgáltatásunkkal!

Digitális Transzformáció

Elmúlt években népszerűvé vált kifejezés, amely mögött talán nem is egyértelmű mit értünk igazán. Mi az a digitális transzformáció? Hogyan kell elképzelni? Melyek az előnyei és hátrányai? Miért és kinek jó? Mikor érdemes benne gondolkodni? Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat, megnyerhető előnyőket, mint például a jobb rugalmasság, a magasabb rendelkezésre állás és a megosztott informatikai költségek. Nem utolsó sorban kiemelnénk azt az előnyét is, hogy így csökkenthető a vállalkozások ökológiai lábnyoma is.

Digitális transzformáció

Mi az a digitális transzformáció?

A digitális transzformáció arról szól, hogy hogyan érdemes kiváltani a korábbi évtizedek és évszázadok berögzült gyakorlatait. Az üzleti stratégia és céges kultúra újragondolása, ahol a technológia elérhető újításait felhasználva, új megközelítésekkel élve valós versenyelőnyre lehet szert tenni a konkurenciával szemben. A vállalati folyamatok digitális térbe való átültetése nem csak kényelmesebb és hatékonyabb munkakörülményeket teremt, hanem olyan hozzáadott előnyöket is eredményezhet, amelyek elsőre nem is szembetűnők. Például új üzleti modellek kialakításának lehetősége, vagy éppen maga a tény, hogy vállalkozásunk kulcs faktorai mérhetővé válnak. Számokra és tényekre támaszkodva dönthetünk puszta sejtések helyett. Valós időben mérhetjük a fogyasztói szokásokat, vagy éppen megfigyelhetjük a versenytársainkat, monitorozhatjuk és optimalizálhatjuk az ellátási láncunkat, vagy csak felmérjük a piac hogyan reagál a termékünkre mielőtt komolyabb összegeket fektetnék be.

Az ilyen jellegű transzformációk a sikeres vállalkozások esetén jellemzően időszakosan, újra és újra megtörténik. Habár néha ezek gyakran csak kötelezettségből vagy kényszer hatására mennek végbe, ideális esetekben kulturális igény is segíti az efféle fejlődést. Az alkalmazkodás a túlélés egyik feltétele, amihez a digitális stratégia kialakítása egy jó eszköz.

Hogyan zajlik a digitális transzformáció?

1. Digitális infrastruktúra kialakítása

Első lépés, hogy data-driven vállalkozásra kezdj el áttérni és digitális megoldásokban kezdj el gondolkozni. Ehhez szükséged lesz egy megbízható IT infrastruktúrára, amely nagyobb szabadsági fokot teremt céged működésében. Íme néhány példa, amit egy jó informatikai infrastruktúra nyújthat a cégednek:

  • Alkalmazásplatformokkal automatizálhatóak az adminisztrációs teendők, így az üzletre lehet fókuszálni.
  • A cloud alapú megoldásokkal pedig bárhonnan lehet dolgozni, amely egy flexibilisebb, aszinkron munkavégzést tesz lehetővé számodra és alkalmazottaknak is.
  • Az emberi erőforrások kiváltásával skálázhatóbb lesz az üzleted, ami a növekedéshez és terjeszkedéshez elengedhetetlen.

Jól hangzik ugye? Itt van még egy tény:

Például tudtad-e, hogy az OpenSignal, angliai központú nemzetközi elemző intézet szerint Magyarország a világ ötödik leggyorsabb 4G/LTE hálózatával rendelkezik és a hálózatok elérhetősége tekintetében pedig Magyarország a hetedik a világranglistán, 89,26%-os eredménnyel.

Ha már adott a jó hálózati infrastruktúra, miért ne építenél rá? A digitális transzformáció során azzal kezdjük, hogy a fenti körülményeket megteremtsük céged számára mindezt úgy, hogy az informatikai biztonsági kérdésekre is megoldásokat nyújtsunk. Az IT-infrastruktúra kialakításban mára már sok tapasztalattal rendelkezünk!

2. Meglévő folyamatok kiváltása

A következő lépés olyan üzleti folyamatok azonosítása a napi üzletmenetben, amelyeket érdemes digitalizálni és automatizálni. Jellemzően azokat a modelleket keressük, amelyek a legmegterhelőbbek és a legkritikusabbak, illetve azokat, amire valamilyen szempontból a vállalkozásod érzékeny. Láthatod majd, hogy a közös momentum mindegyikben a humán-faktor minimalizálása.

  • Jellemzően vannak olyan folyamatok, amelyek az időre érzékenyek, mint például adatjelentés és riport kötelezettségek teljesítése. Ez gyakran nyomást gyakorol az emberre és stressz forrásként jelentkezik.
  • Vannak üzleti folyamatok, amelyek precizitásra érzékenyek, ahol az emberi tévedést lehetőségét érdemes minimalizálni vagy teljesen kizárni. Pénzügyi kérdéseket érintő tevékenységek jó példa erre.
  • Illetve találkoztunk olyan esetekkel is amikor nem is kritikus tevékenységről van szó, és még csak nem is sürgős, ugyanakkor a nagy adatmennyiség miatt és a repetatív jellege miatt már problémás és időrabló tevékenység. Közismerten a monoton jellegű feladatokban az ember nem teljesít jól.

A fentiek sikeres azonosítását követően nincs más hátra, mint a megfelelő eszközök megtalálása mind szoftveres mind hardveres oldalon. Ugyanakkor ez az a pont, ahol igencsak javasolni szoktuk az IT oktatást is mint lépést belevenni a folyamatok kiváltásába. Sokszor találkoztunk azzal a helyzettel, hogy az ügyfelünk már egészen jó rendszerekkel és eszközökkel rendelkezett az üzletének megfelelően, de valamilyen oknál fogva az alkalmazottak egyszerűen nem ismerték az azokban rejlő lehetőségeket, így nem is tudták, hogy a problémáikra már ott van a technikai megoldás.

3. Mérés, mérés, mérés!

Itt kezd el megtérülni a digitális rendszerekben való gondolkodás. Az online környezet előnye, hogy sok minden mérhetővé válik. Mennyi az ügyfél kommunikációra szánt idő? Mi van, ha azt mondom, hogy monitorozhatod a partnereid aszerint, hogy mennyire komplikáltak? Az adatalapú döntéshozatal (data-driven decision) nem nyújt mást, mint hogy nem repülsz vakon. Megérzések helyett tényekkel dolgozhatsz.

Megtörtént eset:

Egyik partnerünk egy adott típusú feladatra úgy vélte az emberi erőforrások 20-25% kerül ráfordításra. Ezzel szemben, amikor együtt megnéztük a releváns mutatókat, akkor az közel 60%-ot mutatott. Mennyire születhetett korábban rossz döntés egy vezetői székből, ha az adott probléma sose kapott elég fókuszt, mert az megérzésre sose tűnt elég jelentősnek?

Ha nem szeretnél ehhez hasonló helyzettel szembesülni, akkor az analitikai eszközök bevezetésével megoldást adhatunk Neked arra, hogy döntéseid tényekre épüljenek. A meglévő eszközök mellé szoftverfejlesztési múltunkkal egyéni metrikákat is ki tudunk alakítani.

4. Automatizálás

A digitális transzformáció legfontosabb kulcseleme az automatizálás bevetése azokon a pontokon, ahol az csak lehetséges. A szoftverek, szoftver-robotok és gépek használatának preferálása számtalan téren előnyként jelentkezik a humán erőforrással szemben. A szoftver nem akar szabadságra menni, 24 órát dolgozik 8 óra helyett és akkor az adózást még nem is említettük. Hosszan lehetne még sorolni az előnyöket, de a költséghatékonyság kifejezés jól összefoglalja.

A potenciál ezen a téren hatalmas, a McKinsey & Company tanulmánya szerint 49%-ra becsüli Magyarországon azokat a munkatevékenységet, amelyeket automatizálni lehet. Ez a kereskedelemben még magasabb lehet, ahol nagy számban találni monoton és ismétlődésre épülő folyamatokat.

Mint az mostanra látható, a digitális transzformációhoz leginkább horizontálisan kell gondolkodni. Az ehhez szükséges informatikai háttér megteremtésére hoztuk létre a digitális transzformáció megoldásunkat, amely magába foglalja mindegyik szolgáltatásunkat vagy annak egy szükséges szeletét. A Nirigo ezzel az átfogó megoldással szeretne segítséget nyújtani kis és közép méretű partnereinek, hogy elérhetővé tegye a digitalizáció adta előnyőket.

Ha szimpatizálsz az itt leírtakkal és modernizálnád cégedet, vagy éppen most indítod el új vállalkozásodat, akkor keress bátran minket.

Te is költséghatékony vállalkozást szeretnél?

Ha szeretnéd vállalkozásod költséghatékonyabbá tenni és megszabadulnál az unalmas adminisztrációs terhektől, akkor fordulj bátran szakértő csapatunkhoz!

TOP