Tudásmegosztás

Kérdésed van vagy szakmai segítség kell?

Informatikai szaktanácsadás szolgáltatások

Információ-technológiai szaktanácsadással és oktatással támogatjuk ügyfeleinket a mindennapok során. Az IT konzultáció szolgáltatásunkkal partnereink döntéseit kívánjuk megkönnyíteni, de ha a száraz tényekre vagy kíváncsi kérd audit szolgáltatásunkat. Nézz szét és derítsd ki miben tudunk még a segítségedre lenni!

Tudástámogatás

IT konzultáció és tanácsadás

Szakértő csapatunk igény esetén IT tanácsadásban is rendelkezésre tud állni. Ez különösen hasznos tud lenni, ha az adott IT projektnek komoly tétjei is vannak, legyen az akár pénzügyi vagy felelősségi kérdés. Ilyen esetekben egy külső partner bevonása segíthet, aki, mint független szakértő, mindenféle külső ráhatás nélkül tud teljes képet adni az IT rendszerekkel, eszközökkel, illetve használt technológiákkal kapcsolatban. Sok tapasztalatunk van teljes rendszerek leszállításában, egészen az ötlettől a beszerzésen át a kivitelezésig.

Milyen előnyei vannak egy külső partneri tanácsadásnak?

 • megvédheti az adott projektet vagy éppen a vállalkozást a felesleges kiadásoktól, esetleges átverésektől
 • átfogóbb képet kaphat arról, hogy mit jelenthet egy-egy szakmai megoldás, vagy milyen rejtett buktatókkal, limitációkkal érdemes tisztában lenni legyen az szoftverfejlesztési projekt vagy akár infrastrukturális fejlesztés
 • más fejlesztési és beszerzési tanácsokat is kaphat, amik egy belső egyeztetés során nem biztos, hogy előkerülnének mint opció
 • megbizonyosodhat arról, hogy a legújabb technológiákra építheti

Mielőtt döntés hoznál kérd ki a véleményünket!

IT oktatás, vállalati tréning, céges képzések

A mai gyorsan fejlődő világban, főleg az IT szektorban egyre fontosabb, hogy a munkavállalók felkészültek legyenek és informatikai tudásuk a vállalkozást segítse. Szinte napról napra jelennek meg újabb és újabb technológiai megoldások, amelyek hozzá tudnak adni egy vállalat értékéhez és a hatékonyabb működéséhez.

Ugyanakkor azt vettük észre, hogy sok helyen ki sem használják a már meglévő adott eszközökben rejlő lehetőségeket, vagy ami még rosszabb van, hogy nem is a céljának megfelelően használják. Pedig az informatikai eszközök és szolgáltatások helyes és önálló használata ma már elengedhetetlen. Ügyfeleinknek vállalati tréningekkel, illetve továbbképzésekkel tudunk ezen segíteni, mivel a sikeres vállalati stratégia kötelező eleme a folyamatos képzés. Általánosságban elmondható, hogy az oktatási igény két kategóriára bontható. Részben célzottan az egyes informatikai rendszerek szakszerű használatának elsajátítása, más szempontból pedig alapvető informatikai készségek kialakítása. 

IT projekt menedzsment

Nagyobb informatikai projektek menedzseléséhez szakértő emberre lehet szükség, hogy azok a kívánt mederben legyenek kivitelezve. Jellemzően egy gyorsan növekvő cégnél egyre nehezebb átlátni a folyamatok működését, ezért hasznos, ha egy olyan külső szemlélő tud átfogóbb képet adni a működésről, aki már tapasztalatokkal rendelkezik. Nagyfokú szervezettség, multi-tasking képességek, felelősségvállalás, hatékony kommunikáció, technikai készségek és problémák gyors felismerése és megoldása elengedhetetlen ehhez a szerephez.

Jellemzően az alábbi feladatokat látja el:

 • Különböző IT módszertanok alapján projektek indítási, előkészítési, tervezési, végrehajtási és ellenőrzési feladatainak az ellátása (különösen scope, resource, time, cost és risk management területen).
 • Projekt scope menedzsment és ehhez kapcsoló változáskezelési folyamat működtetése.
 • Projekt eredmények kommunikációja, feladatok lezárása, átadás–átvételi lépések lebonyolítása.
 • Projekt státusz jelentése, analízisek és reportok készítése.
 • Költség menedzsment a projekt teljes életciklusán keresztül.
 • Folyamatos kapcsolattartás a megrendelőkkel, alvállalkozókkal és társterületekkel (pl.: sales és műszak).

IT auditálás

IT auditálás szolgáltatásunkkal teljes átfogó képet kaphat vállalkozása informatikai rendszereinek állapotáról. Az informatikai infrastruktúra - ideértve a hardvereket, szoftvereket és az igénybe third-party szolgáltatásokat - a vállalkozások gerincét jelentik. Éppen ezért érdemes időnként felülvizsgálni, hogy milyen jellemzőkkel bír, milyen rejtett kockázatok vannak jelen.

Az auditálás az alábbi főbb lépésekből szokott állni:

 • Hardver elemek ellenőrzése (pl egy több mint 5 éves HDD kockázatot jelent, vagy éppen a szünetmentes táp akkumulátora már gyenge kapacitással bír)
 • Infrastruktúra, informatikai hálózat vizsgálata (pl hálózati eszközök és azoknál használt informatika biztonsági megoldások)
 • Informatikai folyamatok vizsgálata (pl rendszer adatmentés megtörténik-e, valóban biztonságos helyre kerül?)
 • Informatikai dokumentációk ellenőrzése (pl naprakészek-e, elég részletes-e, stb...)
 • Audit jegyzőkönyv készítése, benne a javasolt módosításokkal

Több szolgáltatás is felkeltette az érdeklődésedet?

Ajánljuk figyelmedbe a digitális transzformáció horizontális csomagunkat, ahol mindegyik kategóriából a vállalkozásodnak legmegfelelőbb szolgáltatásokat kaphatod meg.
TOP